VN:F [1.9.22_1171]
0.0 /10Nota Voturi:0

Samuel Leroy Jackson

Actor Samuel Leroy Jackson
Samuel Leroy Jackson
Nume:
Samuel Leroy Jackson
Data nasterii:
21/12/1984
Locul nasterii:
Washington, District of Columbia, USA
Zodia:
N/A
Acesta persoana are: 39 ani

Filme cu Samuel Leroy Jackson

Seriale cu Samuel Leroy Jackson

Momentan acest actor nu are seriale in portofoliu.

Descriere

Samuel L. Jackson (Elijah Price) si-a pus o amprenta incredibila asupra cinematografiei americane cu rolul lui Jules din filmul “Pulp Fiction” pentru care a primit nominalizari la Oscar si la Globul de Aur pentru ‘Cel mai bun actor intr-un rol principal’.

De curand, Jackson a jucat alaturi de Christian Bale si Vanessa Williams in “Shaft” pentru regizorul John Singelton. Tot anul acesta a mai jucat si in “Rules of Engagement” pentru regizorul William Friedkin.

Recent a incheiat filmarile la “Caveman’s Valentine”, pentru regizorul Kasi Lemmon, film la care a lucrat si ca producator executiv. Acest film va fi lansat anul viitor de catre Universal Pictures.

Alte filme: “Deep Blue Sea”, “The Red Violin”, “Star Wars Episode One: The Phantom Menace”, “The Negotiator”, “Eve’s Bayon”, “Jackie Brown” (pentru care a primit nominalizare la Globul de Aur si premiul Ursul de Argint pentru ‘Cel mai bun actor intr-o comedie’ la Festivalul de Film de la Berlin), “A Time To Kill” (pentru care a primit o nominalizare la Globul de Aur), “Die Hard: With a Vengeance”, “187”, “Coming to America”, “Sphere”, “The Long Kiss Goodnight”, “Hard Eight”, “Strictly Business”, “White Sands”, “Father and Sons”, “Juice”, “True Romance”, “Pulp Fiction”.

Pentru televiziune a jucat in: “Against the Wall” (HBO).

Cariera lui Jackson a inceput cu absolvirea Morehouse College din Atlanta cu diploma in dramaturgie. A jucat in numeroase piese de teatru printre care: “Home”, “A Soldier’s Play”, “The District Line”. In timp ce era inca student la Morehouse, Jackson si-a facut debutul in film cu “Together for Days”.

Actorul a fost recompensat pentru activitatea sa din filme cu o stea situată în partea de sud, aria 7000, pe Bulevardul Walk of Fame din Hollywood.

Filme cu Samuel Leroy Jackson

Pareri Samuel Leroy Jackson

Pareri actor test

Stiri cu Samuel Leroy Jackson

Stiri test

Premii Samuel Leroy Jackson

Premii actor test

Filme dupa litera :   A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z                      Dupa an :    2018 2019 2020 2021 2022