Animatie 3D produsă în România, ”Mercy Street”

Povestea concepută de scenaristul Alex Bordeanu a câştigat în 2010 primul loc la concursul CNC, însă abia în 2016 va ajunge pe marile ecrane.

Protagonistul Lorenz, este un băiat de 10 ani, care descoperă un pasaj spre o lume secretă aflată sub lumea noastră, care îl va duce într-o mare aventură. Scopul acestei aventuri este de a salva muzica lumii din mâinile maleficului Marcus, care vrea să o folosească pentru a deveni nemuritor.

„Mercy Street / Strada Speranței” va avea o premieră istorică la cinema, fiind primul lung metraj 3D realizat în România, cu o tehnică de animaţie stereoscopică 100% autohtonă, concepută de frații Ştefan şi Alexandru (Ducu) Buzea. Ștefan Buzea este regizorul, iar Alexandru Buzea este creatorul şi animatorul personajelor filmului. Ambii au o experienţă de peste 25 de ani în domeniu, ceea ce le-a permis să folosească pentru film o tehnică proprie de animaţie, inventată chiar de ei.

Producția a fost îngreunată nu doar de bugetul greu de strâns, ci și de… penele de curent! ”Mercy Street” a fost finalizat după patru ani de investiţii şi muncă susţinută. O parte din fondurile de producţie a filmului au fost asigurate de Centrul Naţional al Cinemagotografiei în urma câştigării conscursului de scenarii, o altă parte au fost asigurate de fonduri europene pe creaţie, iar cea mai mare parte de producătorul filmului, Radu Nicolae, Opal Production.


Filme dupa litera :   A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z                      Dupa an :    2018 2019 2020 2021 2022