Avengers: Endgame, record de încasări la debut – a obţinut 1,2 miliarde de dolari global de Cristina Grigore în 29 Apr 2019

Cel de-al patrulea şi ultimul film din seria Avengers a spulberat recordurile şi aşteptările analiştilor la box office cu încasările sale, ajunse în numai cinci zile la 1,2 miliarde de dolari internaţional, potrivit datelor obţinute de boxofficemojo.com.

Avengers: Endgame a devenit filmul cu cele mai mari încasări la debut, obţinute în cea mai scurtă perioadă de timp. A întrecut astfel limitele atinse de predecesoriul său din franciză, Avengers: Infinity War, ce a strâns, global, 640,5 milioane de dolari, în 11 zile de la debutul pe marele ecran.

Pelicula s-a lansat vineri în cinematografe – cu unele proiecţii în avans joi seara – şi a depăşit şi recordul încasărilor în Statele Unite şi Canada cu cele 350 milioane de dolari strânse, întrecând astfel suma maximă obţinută la debut pe teritoriul nord-american tot de Infinity War (258 milioane de dolari).

În afara Statelor Unite, Avengers: Endgame a obţinut 859 milioane de dolari, din care 330,5 au provenit numai din China. La această categorie, recordul a fost deţinut până acum de al nouălea film din seria The Fast and The Furious, The Fate of the Furious, care strâns 443,1 milioane de dolari în 2017.

evomag.ro

Filme dupa litera :   A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z                      Dupa an :    2018 2019 2020 2021 2022