Castle Rock, terifiantul serial inspirat de romanele lui Stephen King

Acţiunea are loc în oraşul fictiv Castle Rock, din statul american Maine, fundalul multora dintre scrierile lui King. În 1991, un puşti de culoare este găsit pe lacul îngheţat de lângă oraş, la zece zile de la dispariţia sa din casa părinţilor adoptivi. Puştiul, Henry Deaver, nu îşi mai aminteşte unde şi-a petrecut aceste zile.

În prezent, deci 27 de ani mai târziu, într-o zonă dezafectată a închisorii Shawshank este descoperit un tânăr (Bill Skarsgård) ţinut captiv într-o cuşcă. Nimeni nu ştie cine este şi ce caută acolo, iar primele cuvinte pronunţate de acesta, “Henry Deaver”, provoacă stupoare printre gardienii provenind din Castle Rock. Cum puştiul dispărut în 1991 este în prezent avocat, misteriosul prizonier va deveni clientul acestuia, o relaţie ce va sta la baza luptei între bine şi rău din orăşel.

Încă din primul episod al serialului sunt evidente două trimiteri cu bătaie lungă în universul Stephen King. Mai întâi trimiterea la The Shawshank Redemption, film care ocupă în continuare locul întâi în topul imdb al celor mai bune producţii din istorie. Apoi cei 27 de ani, referire la teribilul ciclu malefic din megahitul It. Acest ciclu şi alegerea lui Skarsgård, care l-a jucat pe clovnul Pennywise în ecranizarea de anul trecut, pentru interpretarea misteriosului rol denumit scurt The Kid sugerează foarte repede că tocmai l-am întâlnit pe antagonistul serialului, dar scenariul nu se va grăbi să ofere informaţii despre el.


Filme dupa litera :   A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z                      Dupa an :    2018 2019 2020 2021 2022