Deadpool, demenţă totală

Ireverenţios, adesea obscen şi mai violent decât te-ai putea aştepta, filmul nerecomandat sub 15 ani ("Wait until you get a load of me", iată mesajul ambiguu de pe unul din postere) o să te amuze cu siguranţă, fără a reuşi să devină mai mult decât divertisment lejer. Filmul poate fi văzut şi pe ecranul IMAX, în format 2D.

Cu Deadpool, studiourile Fox se dezic de renumele de “distrugător” de supereroi Marvel şi ne oferă o versiune a mercenarului pe cât de amuzantă, pe atât de ataşantă. Mercenarul cu gură mare (şi inimă şi mai mare) este numai bun şi pentru o întâlnire de Ziua îndrăgostiţilor, pentru că filmul oferă şi o poveste de dragoste care ar putea să captiveze publicul feminin.

Filmul lui Tim Miller nu pierde prea mult timp cu biografia lui Wade Wilson (Ryan Reynolds). Fost soldat în Forţele speciale, Wilson este în prezent un pierde-vară care îşi câştigă traiul din mici comisioane dincolo de limita legalităţii. În barul preferat o întâlneşte pe Vanessa (Morena Baccarin, care face o trecere convingătoare pe marele ecran după serialele Homeland şi Gotham), o prostituată cu… gură la fel de mare ca a lui Wade şi acelaşi apetit pentru obscen şi scabros. Este chimie perfectă, dar viaţa găseşte o metodă să-ţi smulgă preşul de sub picioare: Wade se va trezi cobai în programul Weapon X, program ce îi va oferi puteri supraumane, dar îl va lăsa desfigurat, anulându-i (cel puţin în viziunea lui Wade) şansele la o viaţă fericită alături de Vanessa.


Filme dupa litera :   A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z                      Dupa an :    2018 2019 2020 2021 2022