”Doctor Strange”, noua producție Marvel

Benedict Cumberbatch va fi pentru Dr. Strange ceea ce e Robert Downey Jr. pentru Iron Man – actorul care scoate personajul din benzile desenate și-l aduce pe ecran într-un mod credibil și memorabil.

După ce “Captain America: Civil War” intră în cinematografe pe 6 mai, Marvel ia o pauză până pe 4 noiembrie, când ”Doctor Strange”, cel de-al doilea film al anului 2016 își va face apariția. Atunci îl vom putea vedea pe Benedict Cumberbatch sub pelerina lui Dr. Stephen Vincent Strange.

Benedict Cumberbatch a fost prima opțiune pentru Marvel, dar aproape că nu a primit rolul. Înainte ca Marvel să îl confirme pe Cumberbatch în rol, au existat mai multe zvonuri referitoare la cine va purta mantia roșie a doctorului Strange. Joaquin Phoenix, Ethan Hawke, Matthew McConaughey, Ewan McGregor, *Jake Gyllenhaal și Oscar Isaac au fost cu toții zvoniți că ar fi în discuții pentru a prelua rolul.

*Jake Gyllenhaal mărturisea într-un interviu recent că nu există actor în Hollywood care să nu fi participat vreodată la audiții pentru vreun rol într-un film cu super-eroi, adică și el a încercat să obțină astfel de roluri. Însă nu e deloc supărat că nu le-a primit, căci personajele antisociale pe care le-a jucat în ultima vreme i-au adus o mulțime de oportunități.

Kevin Feige, președintele Studiourilor Marvel, declara pentru publicația Entertainment Weekly despre Cumberbatch: “…era cineva de care eram interesați de foarte mult timp, dar care devenea din ce în ce mai faimos”. Din fericire, cei de la Marvel au prins momentul oportun în programul foarte încărcat al actorului britanic și au reușit să îl distribuie în rolul principal într-un final.

Înfățișarea lui Dr. Strange nu diferă foarte mult față de cea din benzile desenate, deși personajul a apărut prima oară în iulie 1963 în Strange Tales #110. Noul aspect este doar actualizat pentru marele ecran și pentru secolul XXI.

Cât despre abilitățiile lui Strange, acesta își trage puterea din diverse entități mistice, pe când pelerina sa îi oferă capacitatea de a zbura, iar amuleta sa, Ochiul lui Agamotto, îl protejează de forțele distructive și de magia malefică cu care se confruntă.

Dacă în ”Dr. Strange”, Tilda Swinton îmbrățișează (din nou) androginia, Benedict Cumberbatch a fost deja e fotomodel androgin în ”Zoolander 2”.

 

Sursa: cinemarx.ro


Filme dupa litera :   A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z                      Dupa an :    2018 2019 2020 2021 2022