Jim Carrey – succesul şi lupta cu depresia

Îl ştim ca pe energicul şi hilarul interpret al filmelor Masca, Tântălăul şi Gogomanul sau Mincinosul Mincinoşilor, iar tocmai amplombul său interpretativ înlătură orice posibilitate de a-l încadra într-o listă a starurilor chinuite de vreo afecţiune psihică. Însă Jim Carrey, acum în vâstă de 55 de ani, a traversat perioade dificile, în care a ţinut piept unei afecţiuni de care suferă peste 121 de milioane de oameni din toată lumea – depresia. Modul în care actorul a depăşit acele momente şi a ajuns la un echilibru emoţional şi afectiv rămâne o sursă de inspiraţie, după cum remarcă şi groundzeroweb.com.

James Eugene Carrey, născut pe 17 inauarie 1962 în Newmarket, Canada, a avut – ca multe alte nume celebre – un lung şi complicat drum spre succes. Cu o mamă casnică, cu o sănătate precară (depresia i-a ţinut şi ei companie multă vreme), şi încă trei fraţi, visele sale de reuşită în industria divertismentului au avut multe oprelişti. A trebuit să renunţe la continuarea studiilor, pentru a-şi întreţine familia. A lucrat ca om de serviciu la o fabrică. Odată ce familia şi-a recâştigat stabilitatea financiară, a putut să-şi continue visul conturat încă de la 10 ani. Prima sa apariţie într-un club de comedie din Toronto (la numai 15 ani) a fost un fiasco.

A continuat însă să-şi perfecţioneze tehnica şi numerele de comedie şi s-a făcut remarcat. S-a mutat în Las Vegas, spectacolele sale au devenit căutate, iar în 1983 a virat spre Hollywood. După rolul de debut, din 1984 (în Finders Keepers), a dat lovitura cu rolul central din filmul anului 1994, Ace Ventura: detectivu’ lu’ peşte. Seria de comedii celebre i-au crescut onorariul, astfel încât a ajuns la salariul record de 20 milioane de dolari pentru Tipu’ de la Cablu’.

Sursa: cinemagia.ro

evomag.ro

Filme dupa litera :   A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z                      Dupa an :    2018 2019 2020 2021 2022