Legendarul actor Kirk Douglas implineste 100 de ani.

"Spartacus" era considerat de apropiati un "fanfaron, egocentric si incapabil sa suporte criticile"

In 1958, Kirk Douglas a fost pe punctul de a se urca in avionul in care Michael Todd, sotul lui Elizabeth Taylor, a murit alaturi de ceilalti pasageri. Nu se stie daca cei rai de gura traiesc mai mult, dar in cazul lui Kirk Douglas este valabil in ce priveste longevitatea si firea sa imposibila.

A jucat alaturi de Anthony Quinn in ‘Lust for Life’; alaturi de Tony Curtis in ‘The Vikings’ (1958) iar in 1959 din nou alaturi de Lancaster in ‘The Devil’s Disciple’. Insa scena cea mai memorabila este cea in care Douglas il infrunta intr-un dialog plin de cinism pe sir Laurence Olivier.
Sunt personajele negative cele care l-au consacrat: Chuck Tatum in “Ace In the Hole“, sau Jonathan Shields in “The Bad and the Beautiful” (1952), an in care a fost nominalizat la Oscar, insa statueta a mers in mainile lui Gary Cooper.

Filmul care a avut un buget colosal (12 milioane de dolari, echivalent cu peste o suta de milioane in zilele noastre) era aparent un film istoric, dar mesajul sau progresist care punerea accent pe revolta gladiatorului impotriva Romei in anul 73 i.H. a facut ca Hollywood-ul sa-l priveasca cu alti ochi.


Filme dupa litera :   A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z                      Dupa an :    2018 2019 2020 2021 2022