Nu rata Eddie “Vulturul”

Este mult mai uşor să-i laşi pe alţii să-ţi taie aripile, în loc să te încordezi şi să te înalţi spre cer. Una dintre cele mai ataşante poveşti de (relativ) succes din istoria Jocurilor Olimpice, Eddie "Vulturul" ni-l arată pe Eddie Edwards (Taron Egerton, din Kingsman: The Secret Service), un puşti din Gloucestershire, a cărui copilărie bolnăvicioasă i-a alimentat visul de a reprezenta Anglia la o ediţie a Jocurilor Olimpice. Dolofan, miop şi neîndemânatic, Eddie se mişcă prin viaţă cu eleganţa unei raţe şchioape, dar este animat de visul său arzător.

Ce uimeşte la filmul lui Dexter Fletcher este în primul rând suspansul: dacă nu ştii de la început extraordinara experienţă a lui Eddie de la Jocurile Olimpice de la Calgary din 1988, ai toate şansele să rămâi surprins de itinerariul perseverentului sportiv. Povestea lui Eddie nu este simplă, iar filmul biografic reuşeşte să fie nu doar informativ, ci şi ataşant. În fiecare secundă spectatorul este alături de Eddie, bucurându-se la fiecare săritură reuşită şi înfiorându-se la fiecare căzătură. Puţine personaje se pot lăuda au provocat o comuniune atât de eficientă între ce se întâmplă pe ecran şi reacţia publicului din sală.

Hugh Jackman îl interpretează pe Bronson Peary, un îngrijitor de pistă alcoolic pe care Eddie îl întâlneşte în timp ce se pregăteşte pentru complicata sa calificare la Calgary. Nu se putea găsi un termen de comparaţie mai bun pentru împiedicatul Eddie decât atleticul Jackman, iar evoluţia relaţiei lor arată cum doi oameni extrem de diferiţi pot găsi un teren comun pentru experienţe din care vor ieşi schimbaţi pentru toată viaţa.


Filme dupa litera :   A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z                      Dupa an :    2018 2019 2020 2021 2022