Snowden filmul anului 2017

Edward Snowden, 29 de ani, lucra ca tehnician al NSA – Agenţia Naţională americană pentru securitate. Totul începe când atenţia îi este atrasă de nişte înregistrări.

Când cercetează mai mult, descoperă că administraţia SUA interceptează convorbirile telefonice şi toate conversaţiile de pe reţelele de socializare a milioane de americani şi din toată lumea. El este cel care sustrage şi face publice documente top secret în cele mai titrate ziare din lume începând cu aprilie 2012, primul contact fiind ziarul The Guardian.

Pe lângă că a filmat Snowden în Germania şi nu în SUA, de frica NSA&CIA, Oliver Stone şi-a mai luat o măsure de precauţie: a scris şi păstrat scenariul pe un singur calculator, fără conexiune la internet.

Joseph Gordon-Levitt: “Unul din primele lucruri pe care le-am observat la Snowden este că e un tip foarte manierat şi politicos. Tipul de gentleman de modă veche. Adică, începând cu modul în care te salută, îţi strânge mâna şi chestii din astea. A fost unul dintre detaliile pe care m-am decis să-l folosesc în film.”


Filme dupa litera :   A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z                      Dupa an :    2018 2019 2020 2021 2022