Benny Hill unul dintre cei mai importanti comici britanici din toate timpurile

L-am sărbătorit ieri pe Benny Hill, unul dintre cei mai importanţi comici britanici din toate timpurile, iar astăzi îi dedicăm un material aniversar.

Povestea de dragoste a românilor cu simpaticul Benny a început încă înainte de Revoluţie, când era regulă: dacă voiai ca prietenii să se bulucească la tine în sufragerie, eventual pe covorul persan, trebuia să pui la video o casetă cu Benny Hill! Mult mai acid, misogin şi ireverenţios decât la fel de popularii Stan şi Bran, britanicul nu şi-a făcut loc în programul TVR-ului decât după Revoluţie, când toată ţara îi aştepta gagurile fără perdea.

Benny Hill a fost o adevărată instituţie în Marea Britanie până la moartea sa în 1992 (când locul său a fost ocupat definitiv de Rowan Atkinson şi de personajul său Mr. Bean, „născut” în prima zi a anului 1990). Popularitatea sa era enormă, iar omagiile curgeau cu nemiluita. Charlie Chaplin avea colecţia completă a casetelor video cu sketch-urile sale şi în ultimii ani de viaţă, când comicul se retrăsese din activitate din cauza sănătăţii precare, printre vizitatorii săi se număra şi Michael Jackson, consumator înfocat al umorului său ireverenţios.


Filme dupa litera :   A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z                      Dupa an :    2018 2019 2020 2021 2022