Filmele lunii aprilie 2014

ovestea se învârte în jurul unui specialist în inteligenţă artificială (Depp) care, în viitorul apropiat, militează pentru crearea unei maşinării conştiente. Când cercetătorul este ucis, soţia şi partenera sa de cercetare (Hall) îi transferă conştiinţa online, dar va ajunge curând să regrete decizia.

CTUALIZARE: Premiera Borgman a fost amânată pentru 16 mai.

După un sfârşit de iarnă şi un început de primăvară când adesea cinci sau chiar şase premiere îşi făceau concurenţă în programul cinematografelor, iată că vine aprilie un aprilie mai mult decât relaxat. Faptul că luna vine şi cu vacanţa de Paşte, pe care românii şi-o petrec în general în familie poate fi o explicaţie. Dar, chiar dacă nu este foarte bogată, oferta cinematografelor este variată. Iată-ne recomandările.

4 aprilie

Căpitanul America: Războinicul iernii

România are de ce să aştepte cu nerăbdare primul blockbuster al lunii pentru că rolul principal negativ este interpretat de Sebastian Stan, actor născut la Constanţa şi emigrat apoi în Austria şi Statele Unite. Săptămânile trecute i-am luat lui Stan un interviu exclusiv, ocazie cu care am aflat că ar vrea să primească ţuică din România (click AICI). Despre film am auzit doar lucruri bune, cronicile având un onorant procent de 93% fresh pe rottentomatoes (o cronică Cinemagogia găseşti AICI), principalele laude vizând faptul că sequelul explorează convingător un gen nou pentru Universul Marvel. Aşteptăm cu nerăbdare să vedem şi secvenţele incluse în genericul de final, secvenţe ce fac legătura cu viitoare producţii Marvel.

Weekendul vine şi cu Adio, dar mai stau puţin/A Long Way Down, o dramedie despre patru persoane care vor să-şi ia viaţa aruncându-se de pe acoperişul unei clădiri înalte. O fericită sincronizare face ca cei patru, interpretaţi de Pierce Brosnan, Toni Collette, Aaron Paul şi Imogen Poots, să ajungă în acelaşi timp pe acoperiş, ceea ce face să-şi reconsidere opţiunile şi să mai dea o şansă vieţii.

11 aprilie

Rio 2

Copiii vor fi încântaţi să vadă Rio 2, animaţie despre care noi credem că are toate şansele să urce pe prima treaptă a podiumului încasărilor săptămânii respective. Cronicile americane sunt pozitive, iar Carlos Saldanha a dovedit de mai multe ori că ştie cum să combine umorul, emoţia, cântecele şi mesajul ecologic pentru a vorbi pe limba celor mari şi mici. Povestea se învârte în jurul aceloraşi Blu (Jesse Eisenberg) şi Jewel (Anne Hathaway) care duc o viaţă foarte fericită la Rio şi au parte de noi aventuri când Jewel decide ca cei trei copii să cunoască viaţa în sălbăticie şi plănuieşte o vacanţă în pădurea Amazonului, unde vor for face cu toţii o descoperire extraordinară.

Amatorii de acţiune vor aprecia Sabotage, un film cu Arnold Schwarzenegger, Sam Worthington şi Joe Manganiello pe afiş. Ei interpretează membri de elită ai Agenţiei Anti-Drog care fac o captură extraordinară când atacă un cartel de droguri. Dar o întorsătură neaşteptată de situaţie face ca membrii echipei să înceapă să fie vânaţi de asociaţii traficanţilor, ceea ce îi expune unui pericol de moarte. Pe 11 aprilie vom putea vedea şi Borgman, filmul olandez etichetat drept una dintre cele mai îndrăzneţe producţii selectate anul trecut la Cannes. Personajul titular, un vagabond, se insinuează în căminul unui cuplu înstărit, cu consecinţe surprinzătoare.

18 aprilie

Cocktail

Unica premieră a weekendul de Paşti ne poartă la Londra, unde îi vedem în acţiune pe trei dintre cei mai populari actori indieni într-o comedie romantică despre tradiţii şi păstrarea sau negarea lor. Două colege de apartament (Deepika Padukone, Diana Penty) îşi văd viaţa dată peste cap când ajung să locuiască împreună cu Gautam (Saif Ali Khan), un inginer software. Ceea ce iniţial părea o joacă a unor tineri fără nicio grijă ajunge să devină mai profund, totul în bine cunoscutul stil bollywoodian.

25 aprilie

Transcendence

Luna se termină în stil mare cu un SF cu Johnny Depp în rolul principal. Nu Depp ne-a atras atenţia la acest proiect şi nici pleiada de staruri din jurul său (Cillian Murphy, Morgan Freeman, Rebecca Hall sau Kate Mara), ci faptul că scenariul lui Jack Paglen s-a aflat în 2012 pe aşa-zisa listă neagră a celor mai bune scenarii neproduse de la Hollywood. Regizor este Wally Pfister, director de imagine al filmelor lui Christopher Nolan, aflat acum la debut. Povestea se învârte în jurul unui specialist în inteligenţă artificială (Depp) care, în viitorul apropiat, militează pentru crearea unei maşinării conştiente. Când cercetătorul este ucis, soţia şi partenera sa de cercetare (Hall) îi transferă conştiinţa online, dar va ajunge curând să regrete decizia.

La sfârşitul lunii vedem şi ultimul film terminat de Paul Walker, actorul din seria Furios şi iute ucis într-un accident de maşină. Zona de pericol/Brick Mansions ni-l arată pe Walker în rol de poliţist sub acoperire a cărui misiune este să aducă în faţa justiţiei un gangster deosebit de periculos, mai ales pentru faptul că în arsenalul acestuia se află o bombă atot-distrugătoare. Infiltrarea în grupul de infractori se va dovedi extrem de dificilă. Schimbăm tonul nu Jeune & Jolie/Tânără şi frumoasă, film regizat de François Ozon şi inclus în competiţia festivalului de la Cannes. Aflăm povestea lui Isabelle, o fată de 17 ani căreia nu îi lipseşte nimic, dar care decide să-şi câştige traiul prostituându-se.

evomag.ro

Filme dupa litera :   A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z                      Dupa an :    2018 2019 2020 2021 2022