In 2013 vin supereroii

Invazia supereroilor nu s-a terminat şi, după ce ştiri tot auzim în ultima perioadă, nici nu pare a se termina în curând.

Invazia supereroilor nu s-a terminat şi, după ce ştiri tot auzim în ultima perioadă, nici nu pare a se termina în curând. Ce ne bucură este că, după Cavalerul negru/The Dark Knight, premieră a lui 2008, studiourile de la Hollywood depun mai mult efort în pregătirea acestor producţii, punând accentul nu doar pe efectele speciale, ci şi pe scenariu şi actori. 2013 se poate lăuda cu mai multe filme cu supereroi interesante, iată-le trecute în revistă mai jos. Am inclus şi câteva personaje mai puţin „supereroice”, dar inspirate de benzi desenate de succes.

Iron Man 3
Dezlănţuirea supereroilor începe la sfârşitul lunii aprilie, semn că sezonul blockbusterelor de vară este cât se poate de aproape. Astăzi au apărut zvonuri că noua aventură a lui Tony Stark, interpretat de acelaşi Robert Downey Jr., ar putea face legătura cu misteriosul Guardians of the Galaxy, proiectul Marvel care îţi va prezenta o întreagă nouă echipă de supereroi cu începere din 1 august 2014. Ne-a plăcut mult trailerul lansat acum câteva luni şi sperăm ca Iron Man 3 să fie peste predecesorul său. Tony Stark va trebui să-l înfrunte pe Mandarin (Ben Kingsley), unul din cel mai malefici antagonişti din universul Marvel.

Man of Steel: Eroul
Vom vedea din 21 iunie dacă acest reboot al lui Superman se va ridica la înălţimea aşteptărilor. Cu Christopher Nolan drept producător şi cu un Henry Cavill bine ales în rolul principal, premiera din iunie are şanse să devină cel mai popular film cu supereroi al anului, la cât de îndrăgit este personajul DC Comics. Clark Kent (sau Kal-El) va trebui să lupte împotriva altor supravieţuitori de pe Krypton, conduşi de periculosul general Zod (interpretat de o altă alegere foarte bună, Michael Shannon). Premisa acestei poveşti de început, aceea că Clark trebuie să-şi asume responsabilitatea puterilor sale ieşite din comun, este foarte interesantă. Ne aşteptăm la un Superman foarte uman…

R.I.P.D.
În iulie îl vom putea vedea pe Ryan Reynolds încercându-şi din nou puterile cu genul, după insuccesul Green Lantern din 2011. Alături de Jeff Bridges, Kevin Bacon, Mary-Louise Parker şi regizorul Robert Schwentke, el spune povestea lui Nick Cruz Walter, un tânăr poliţist care, ucis în condiţii misterioase, este recrutat în viaţa de apoi în Departamentul de poliţie Odihnească-se în Pace (Rest In Peace Department, de unde acronimul ce dă titlul filmului). Alături de partenerul său Roy Powell (Bridges), Walker trebuie să rezole o mulţime de probleme, dar pe primul loc în lista de sarcini rămâne dezlegarea misterului propriei sale morţi.

The Wolverine
Tot în iulie îl vom vedea în acţiune pe Hugh Jackman în The Wolverine, aventura japoneză a supereroului atât de îndrăgit. Poate că X-Men Origins: Wolverine nu a fost cel mai inteligent film cu supereroi realizat vreodată, dar continuarea are câteva cârlige care ne interesează. În primul rând, acţiunea se petrece în exotica Japonie, unde spiritul neîmblânzit al supereroului se va ciocni de rigoarea civilizaţiei samurailor. Scânteile sunt garantate! Umblă vorba că Wolverine s-ar putea îndrăgosti în Japonia, iar relaţia sa îi va pecetlui viitorul din lumea benzilor desenate. Plus că noua producţie semnată de James Mangold va avea cu siguranţă legături cu celelalte filme X-Men realizate deja sau aflate acum în pregătire, cum ar fi X-Men: Days of Future Past.


Filme dupa litera :   A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z                      Dupa an :    2018 2019 2020 2021 2022