Omul-Păianjen: Departe de casă, fascinaţia iluziei

Da, cu un erou adolescent în prim-plan, blockbusterul i-ar putea lua pe nepregătite pe spectatorii adulţi, dar cu puţină bunăvoinţă şi aceştia se pot distra de minune în aventura ce-l poartă pe Peter Parker prin Veneţia, Praga, Berlin şi Londra. Noi nu ne-am uitat la ceas nici măcar o secundă, iar tonul poveştii şi provocările lui Peter şi ale colegilor lui recomandă Departe de casă chiar şi pentru cei mai mici dintre spectatori.

Totul începe la scurtă vreme după finalul lui Avengers: Endgame, iar scenariul nu se sfieşte deloc să menţioneze vidul de popularitate şi nesiguranţa create de dispariţia câtorva dintre cei mai adulaţi şi influenţi Răzbunători. În acest context, Peter (Tom Holland) nu vrea decât o pauză şi anume o excursie în Europa alături de colegii de clasă, o aventură în timpul căreia puştiul intenţionează să o cucerească pe MJ (Zendaya). Doar că Nick Fury (Samuel L. Jackson) are alte planuri pentru “supereroul de cartier”, iar Peter va ajunge curând să lupte printre cele mai populare obiective turistice de pe vechiul continent, începând cu Veneţia.

După desfăşurarea de forţe din Endgame, noul film cu Spider-Man este o gură de aer proaspăt şi o binevenită schimbare de ton şi anvergură. Este foarte amuzant faptul că, în timp ce intenţia lui Peter este să se distreze şi să se apropie de sarcastica MJ, destinul îl obligă să jongleze în situaţii tot mai periculoase, în încercarea de a-şi salva prietenii şi de a-şi păstra anonimatul. Poate că povestea nu este animată de foarte multă ambiţie, dar tonul şi efectele speciale transformă Departe de casă într-un film perfect de vară, numai bun pentru două ore de escapism în răcoarea şi întunericul sălii de cinema.

Jake Gyllenhaal este şi el foarte bun în rolul lui Quentin/Mysterio, un bărbat venit de pe un Pământ alternativ distrus de acţiunile a patru villaini ale căror proprietăţi omagiază cele patru elemente. În apropierea sa de Mysterio, dar şi în relaţia cu Happy (Jon Favreau) şi Nick Fury noua aventură a lui Spider-Man discută în substrat despre cât de importante sunt modelele şi încurajarea, dar şi despre cât de devastatoare a fost pentru Peter despărţirea de Tony Stark.

La finalul filmului sunt două secvenţe pe care îţi recomandăm să nu le pierzi. Una resetează complet relaţia lui Spider-Man cu restul lumii şi oferă o simpatică reîntâlnire cu un actor din trilogia regizată de Sam Raimi. Cealaltă pare a fi doar un iepure scos din pălărie, dar ar putea avea un efect interesant asupra următoarelor filme Marvel.

Sursa: cinemagia.ro


Filme dupa litera :   A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z                      Dupa an :    2018 2019 2020 2021 2022