Potrivit Legendary Pictures, adaptarea Dune se va face în două pelicule

Într-un interviu acordat TheHollywoodReporter.com, CEO-ul Legendary Pictures, Joshua Grode, a declarat că noua adaptare a lui Dune, în regia lui Denis Villeneuve, nu se va limita la un film. Intenţia studioului este de a readapta cinematografic primul volum din seria lui Frank Herbert în două pelicule.

„Acesta este planul. Există unele elemente de susţinere a intrigii ce au apărut prin cărţi [şi pe care noi le-am dezvoltat]. În plus, există în roman un moment în care are sens să opreşti acţiunea”, a explicat Grode.

Zvonuri legate de planul studioului au apărut încă de la mijlocul anului 2018 şi au fost susţinute, în unele afirmaţii, chiar de către fiul autorului, Brian Herbert, care a avut acces la primele variante ale scenariului.

În Dune, Timothee Chalamet va fi protagonistul, Paul Atreides. Familiei sale îi este încredinţat controlul planetei-deşert Arrakis (Dune), sursă a unei mirodenii nepreţuite, pe care şi-o dispută mai multe familii de nobili. Cand tatăl său cade pradă intrigilor, Paul este forţat să se retragă în deşert – cu ajutorul mamei sale, interpretată de Rebecca Ferguson – unde îi întâlneşte pe fremeni, oameni aspri, care au învăţat să trăiască în acest mediu dur, printre viermii uriaşi ce produc mirodenia.

Distribuţia este completată de Dave Bautista, Josh Brolin, Javier Bardem, Zendaya, Oscar Isaac şi Stellan Skarsgård. Filmările, începute în ultima săptămână a lunii martie, se vor desfăşura în Budapesta şi în Iordania. Lansarea este programată pentru 20 noiembrie 2020.


Filme dupa litera :   A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z                      Dupa an :    2018 2019 2020 2021 2022