Rock of Ages: Tom Cruise la voltaj mare

Rock of Ages rulează din 22 iunie pe marile ecrane româneşti, cu un Tom Cruise memorabil pe post de zeu al muzicii rock în declin, cu atmosferă şi piese ce îi vor face nostalgici pe spectatorii de peste 30 de ani, care au crescut cu melodiie unor Jon Bon Jovi, Led Zeppelin, Alice Cooper, Metallica, Nazareth ori Iron Maiden. E probabil genul de film la care bărbaţii îşi vor trage soţiile ori prietenele în sala de cinema. Şi filmul după care veţi căuta acasă, în playlistul din calculatorul personal, melodiile cântate.

Filmul conţine piese precum “Pour Some Sugar On Me”, a lui Def Leppard, “We’re Not Gonna Take It”, a lui Twisted Sister, “Don’t Stop Believin’” (Journey), precum şi balade rock ca “I Wanna Know What Love Is” (Foreigner), “Every Rose Has Its Thorn” a lui Poison şi “Can’t Fight This Feeling” (REO Speedwagon)…

Tom Cruise este Stacee Jaxx, vedeta rock, solistul vocal al trupei Arsenal. Stacee este la un moment de cotitură. E pe punctul de a începe o carieră solo, iar ultimul său concert cu trupa este la The Bourbon Room (deţinut de personajul lui Alec Baldwin). Într-un fel, este o revenire acasă, clubul fiind cel în care debutase în tinereţe. Dar poate că faima şi averea fuseseră câştigate prea uşor de solist care, după ani de desfrâu, se transformase într-un ins blazat, îmbibat în alcool, pe care nu se mai putea conta nici măcar pentru a apărea la propriile sale concerte.

Cruise redă perfect blazarea personajului său, şi teatralitatea, dar – odată urcat pe scenă – reuşeşte să redea memorabil şi extrema: explozia de sexualitate, energia, carisma unui star rock. Momentele sale intime cu personajul lui Malin Akerman, jurnalistă la Rolling Stone, venită să-i ia un interviu, se apropie – prin gaguri – de parodie. Cruise face un rol care stârneşte râsul în multe momente, actorul va câştiga puncte bune la capitolul popularitate cu acest personaj.

La polul opus, Catherine Zeta-Jones, singura actriţă din ultimele decenii care a câştigat un Oscar pentru rolul dintr-un musical, îşi îngroaşă teribil personajul, aşa încât spectatorul va fi mai enervat de cum joacă actriţa decât de ce face şi ce spune personajul ei – Patricia Whitmore, soţia primarului, o activistă care consideră că rock’n’ roll-ul e o muzică satanică.

Nici coregrafia nu o avantajează pe Zeta-Jones, care se vrea un fel de Cruella şi parcă ne face cu ochiul, nouă spectatorilor, ca să pricepem că e doar o convenţie. Personajul Patricia Whitmore nu apare pe scenă în musicalul de pe Broadway, ci doar în acest film, regizat de Adam Shankman. “Am creat rolul soţiei primarului pentru a reanaliza cenzura culturală din acea perioadă”, declara Shankman.


Filme dupa litera :   A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z                      Dupa an :    2018 2019 2020 2021 2022