Spider-Man: Far From Home. Totul despre Mysterio

Spider-Man: Far From Home/Omul Păianjen: Departe de casă se lansează pe marile ecrane vineri, 5 iulie 2019, cu avanpremiere pe 3 și 4 iulie

După evenimentele din Avengers: Infinity War şi Avengers: Endgame, Creaturile celor patru elemente fundamentale (pământul, aerul, apa şi focul) revin în forță, punând sub semnul întrebării existența omenirii. Mai mult împins de la spate, Peter trebuie să-și asume rolul de super-erou. Aliat îi este Quentin Beck/Mysterio (interpretat de Jake Gyllenhaal, nominalizat la Oscar), un supererou dintr-o altă dimensiune, cu un costum nemaivăzut și un chef monstru de a anihila maleficele creaturi. Lupta este însă aprigă, miza – uriașă, iar consecințele, greu de imaginat. A venit vremea ca Spider-Man, supereroul din vecini, să demonstreze că s-a maturizat și că poate prelua imensa responsabilitate pe care i-a lăsat-o moștenire mentorul său, Tony Stark alias Iron Man.

Watts spune că a vrut să aducă pe ecran un personaj din benzile desenate, care să fie inedit pentru spectatorii din cinematografe. „Mysterio este un ticălos fascinant din benzile desenate, care aici va fi transformat într-un erou, iar acest lucru se poate vedea pentru prima dată. Ideea de a-i asocia pe Spider-Man, Mysterio şi Nick Fury, care să se lupte împreună împotriva ameninţărilor globale ni s-a părut extrem de interesantă”.

Actorul Jake Gyllenhaal, nominalizat la Oscar, îl interpretează pe Mysterio, care vine dintr-o altă dimensiune, dintr-un univers paralel cu al nostru. Era esenţial ca noi să aducem în acest rol un actor cu inteligenţa lui Jake, care să dea adâncime personajului,” spune Pascal. „Deşi am vorbit mult despre Mysterio, abia după ce s-a implicat Jake, am reuşit să conferim personajului un alt nivel de umanism şi umor. Există întotdeauna dorinţa de a popula filmele pe care le realizăm cu actori îndrăgiţi, iar Jake este un bun exemplu de actor care îşi îmbogăţeşte personajul căruia îi dă viaţă.”

Watts adaugă: „Aveam nevoie de cineva care să intre cu uşurinţă în pielea unui super-erou şi care sa fie eventual următorul lider al Răzbunătorilor. Noi ştiam că Jake poate duce o responsabilitate de asemenea anvergură…”

„Am vrut să creez un personaj pe care să nu-l uitaţi”, susţine Gyllenhaal. „Beck are toate trăsăturile pe care le iubeşte un actor.”

În stilul unui adevărat super-erou, Mysterio nu numai că vrea, ba e chiar nerăbdător să lichideze Creaturile celor patru elemente. „Beck insistă că acestea reprezintă responsabilitatea sa,” spune Gyllenhaal.

Gyllenhaal a fost surprins şi de relaţia dintre Peter şi Beck, care nu e un mentor aşa cum era Stark, ci un prieten care înţelege prin ce trece Peter. Totuşi, Mysterio îl determină să accepte provocarea care-l aşteaptă. „Beck înţelege de ce e reticent Peter, dar îi explică faptul că această sarcină, indiferent de pericolele pe care le presupune, îi revine neapărat unui Super Erou,” afirmă el.

Watts adaugă că Beck trebuia să fie perceput ca un fel de prieten, „unchi îndrăgit” de către Peter. „Beck, care se simte ca un străin printre străini, îl vede pe Peter ca pe un potenţial aliat sau coechipier. În acelaşi timp, Beck îşi dă seama că Peter e un adolescent fără minte, care ar prefera vacanţa în schimbul salvării omenirii”.\

 

Sursa: cinemagia.ro


Filme dupa litera :   A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z                      Dupa an :    2018 2019 2020 2021 2022