The House With a Clock in Its Walls primele reactii!!

Protagonistul de o şchioapă al filmului este Lewis Barnavelt (Owen Vaccaro), un băiat mai degrabă şoarece de bibliotecă, ajuns de curând orfan şi trimis să trăiască împreună cu unchiul său cel straniu (jucat, cel puțin cum vedem din trailere, cu aplombul obişnuit de către Jack Black). Acesta este vrăjitor şi locuieşte într-o casă cu puteri magice, unde scaunele care se mişcă singure şi discuţiile cu vecina sa vrăjitoare, doamna Zimmerman (Cate Blanchett) sunt la ordinea zilei. Totul pare în regulă, cu excepţia unui lucru: un ceas este ascuns într-unul dintre ziduri. Ceasul funcţionează în continuu şi este agasant şi totuşi nu poate fi descoperit pentru că, fireşte, este ţinut acolo de o vrajă.

Publicația theglobeandmail.com vorbește despre „o aventură fantastică, o odă elegantă adresată ciudaţilor şi ciudăţeilor, dar mai ales o alegorie îndreptată împotriva războiului, filmul este dedicat tuturor vârstelor dar mai ales băieţeilor de 10 ani şi ceva”.

Publicația Slate notează că House With a Clock in Its Walls este horror-ul perfect pentru a face cunoştinţă copiilor cu genul „Abordarea semnată de către Eli Roth a romanului semnat de John Bellairs reuşeşte cu bine un echilibru între amuzament şi spaimă. Niciun alt scriitor de dinainte de Harry Potter nu a surprins echilibrul dintre frică şi eliberare mai bine decât John Bellairs, ale cărui romane pentru tineri au destulă latură malefică încât să dea fiori copiilor, dar totuşi să nu le dea coşmaruri”.

Pe de altă parte, digitaljournal.com notează că „The House with a Clock in its Walls este un film care într-adevăr dă fiori, plin de o fantezie magică, una care permite unui băieţel să îşi găsească locul în lume. Regizorul Eli Roth este cel mai bine cunoscut pentru filme cu scene de tortură, însă prin acest film el demonstrează totuşi că poate duce la bun sfârşit un film destinat tuturor vârstelor, în pofida scenelor de tensiune. Aşa că în loc să apeleze la sânge şi violenţă, el aduce pe ecran umbre ameninţătoare, eroi negativi vicleni şi obiecte însufleţite care ne ţin în tensiune”…

evomag.ro

Filme dupa litera :   A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z                      Dupa an :    2018 2019 2020 2021 2022